Wethouder De Korte leest voor tijdens Nationale Voorleesdagen

maandag 10 januari 2011

Wethouder Ina de Korte-de With leest op vrijdagochtend 28 januari 2011 voor aan de peuters van peuterspeelzaal ’t Peuterstekkie in Polsbroek.  

De Nationale Voorleesdagen en het Voorleesontbijt zijn van 19 tot en met 29 januari 2011. Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen, bibliotheken en boekhandels organiseren in die periode activiteiten rond voorlezen.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

 

Voorlezen is niet alleen gezellig en leuk, maar ook erg goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom komen er dit jaar bij alle peuterspeelzalen in de gemeente Lopik personen voorlezen, die op allerlei gebied betrokken zijn bij de ontwikkeling van de peuters.

 

Op vrijdagochtend 28 januari 2011 leest wethouder Ina de Korte-de With (portefeuillehouder onderwijs) van 09.00 tot 10.30 uur voor aan de peuters van peuterspeelzaal ’t Peuterstekkie in Polsbroek.

 

In Jaarsveld leest Miep van Dam, medewerker van de regiobibliotheek afdeling Lopik, voor. In Benschop leest Jessica Donker, logopediste, voor. In Lopikerkapel leest Daniëlle van Blerk voor. Zij is coördinator van de peuterspeelzaal en leerkracht groep 1. In Lopik en Cabauw lezen de vaste voorleesdames van Bibliotheek Lek & IJssel voor. Zij komen elke week de peuters een half uur voorlezen.  

« Terug

Reacties op 'Wethouder De Korte leest voor tijdens Nationale Voorleesdagen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.