Lopikse papierverzamelaars krijgen extraatje.

donderdag 14 januari 2010

 

Tijdens de onlangs gehouden raadsvergadering heeft De ChristenUnie vragen gesteld over de afrekening van het door diverse vereniging en clubs ingezamelde oud papier in Lopik.

Na herhaalde verzoeken van fractievoorzitter Dick van den Broek gedurende de afgelopen twee jaar hadden de inzamelaars nog niets gehoord. Terwijl juist zij zich zoveel inspanning getroosten zodat de Lopikse verenigingen bijna aan de top staan van de provincie Utrecht met het inzamelen van oud papier. De gemeente moet nu alsnog de verenigingen een bedrag uitbetalen over al die jaren van ruim € 70.000,-- verdeeld over de ingezamelde tonnen oud papier per vereniging.

In 2005 werd de gemeente verplicht het oud papier via de gemeenschappelijke regeling AVU af te voeren. Onder zwaar protest van de verenigingen werden zij gedwongen hun papier af te leveren via de Sita. Voor hen hoefde het allemaal niet omdat de toenmalige regeling goed functioneerde, de verenigingen kregen immers een gegarandeerde prijs voor een ton papier. Als de marktprijs lager was ontvingen zij aanvullende subsidie van de gemeente. Ook van de nieuwe afnemer, de Sita, kregen de verenigingen een vaste prijs toegezegd voor tien jaar. De gemeenteraad, de bezwaren aanhorend van de verenigingen, besloot de clubs tegemoet te komen en gaf opdracht aan het college alsnog te verrekenen wanneer de marktprijs hoger lag dan de garantieprijs. En juist dat raadsbesluit werd al die jaren niet uitgevoerd. Maar dit zal nu dus op korte termijn alsnog gebeuren. Een leuke meevaller voor alle inzamelaars die zich zo inspannen om hun vereniging of club wat meer financiële speelruimte te geven.

« Terug

Reacties op 'Lopikse papierverzamelaars krijgen extraatje.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.