Verkiezingen

donderdag 14 januari 2010

De ChristenUnie is er voor u! Juist in moeilijke tijden willen wij als christelijk-sociale partij de handen uit de mouwen steken en ons inzetten voor u en voor onze gemeenschap. Dat doen we vanuit onze persoonlijke betrokkenheid bij onze samenleving en gedreven door onze christelijke overtuiging.

De ChristenUnie heeft oog voor mensen, hun welbevinden en hun relaties. Niemand leeft voor zichzelf en niemand mag aan zijn eigen lot worden overgelaten. We geloven dat mensen tot bloei komen als ze zich voor elkaar verantwoordelijk voelen en zorg dragen voor elkaar. De ChristenUnie wil alles doen wat in haar vermogen ligt om mensen tot hun recht te laten komen, zodat zij een volwaardige plaats in de samenleving kunnen innemen. Dat kunnen we niet alleen.

 

Als inwoners van onze gemeente zijn we geen losse eenheden die met de rug naar elkaar toe staan. We zijn als mensen en samenlevingsverbanden op elkaar aangewezen. Wij willen daarom ruim baan geven aan die gemeenschappen waarin zorg en verantwoordelijkheid opbloeien. Gezinnen, scholen, kerken, bedrijven en organisaties van burgers (sportclubs, verenigingen e.d.) vormen het hart van de samenleving. Daarin wil de ChristenUnie investeren.

Religieuze en culturele verschillen kunnen in de praktijk lastig zijn, maar als we elkaar de ruimte geven en elkaar respecteren, dan kan diversiteit de gemeenschap versterken. Wij willen ons inzetten voor de vrijheid van godsdienst en levensovertuiging en voor het bijzonder onderwijs.

 

Wij willen ons inzetten voor duurzame economische ontwikkeling. Goede zorg voor de schepping en dus voor mens, natuur, landschap en milieu heeft onze grote aandacht en betrokkenheid. Het is een belangrijke taak van de gemeente om criminaliteit en overlast tegen te gaan. Met elkaar kunnen we iets doen tegen de verloedering op straat en vervuiling van onze leefomgeving. Wij zijn van mening dat iedereen zich veilig moet voelen op straat. 

 

Samen kunnen we iets moois van onze gemeente maken, daarvoor hebben we elkaar nodig. De overheid heeft niet alles in de hand. De politiek kan niet alles oplossen. Wij zullen daar van onze kant alles aan doen, daar kunt u van op aan. Als christenen in de politiek beseffen we ook dat de bloei van onze gemeente afhangt van de zegen van God. We zien uit naar de komende vier jaar en rekenen op uw steun!

« Terug

Reacties op 'Verkiezingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.