Grondslag ChristenUnie

535005567donderdag 09 oktober 2014

Zoals u allen wellicht weet heeft het Landelijk partijbureau een discussie in overweging omtrent het handhaven van de Drie Formulieren van Eenheid in de partijgrondslag.

Dit onderwerp was daarom ook een van de agendapunten tijdens onze ALV woensdag jl.
Nadenkend over de reacties die er tijdens de ALV kwamen op deze discussienota en de zorg die wij als bestuur, maar u ook zeker als lid van onze partij, moeten hebben over de eensgezindheid binnen onze partij, lijkt het mij goed om hierop terug te komen.

‘Wees eensgezind’ en ’Behandel elkaar in liefde’ moeten wat mij betreft het vertrekpunt zijn in deze discussie die op gang gekomen is.

Wellicht, en dat hoop ik van harte, is het uiteindelijk een positieve zaak geweest dat wij als partijleden hebben nagedacht over onze identiteit als navolgers Christus in de politiek.

Het eventuele voorstel van het Wetenschappelijk Instituut om de Drie Formulieren van Eenheid in de Partijgrondslag van de CU te vervangen door het Apostolicum ligt gevoelig bij een deel van onze partijleden en daarom willen wij als bestuur voorstellen om de Drie Formulieren van Eenheid in de Grondslag niet te vervangen, maar aan te vullen met: en/of de Apostolische Geloofsbelijdenis.

Graag zouden wij als bestuur uw reactie hierop ontvangen, zodat wij een naar ik hoop, een breed gedragen voorstel tot aanpassing in de Discussienota naar het Partijbureau kunnen sturen.

« Terug

Reacties op 'Grondslag ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.