CU Kamerlid Carla Dik – Faber in Lopik

Carla Dik Faber in Lopikzaterdag 08 maart 2014

Op uitnoding van de ChristenUnie Lopik ging 2e Kamerlid Carla Dik samen met lijsttrekker Ina de Korte met zorginstellingen en belangstellenden in gesprek over “de toekomst van de zorg”. Vertegenwoordigers van Abrona, Philadelphia, Vitras, AxionConinu en Buurtzorg spraken over hun zorg, maar zeker ook over de kansen die de overheveling van taken naar de gemeente biedt.

Carla Dik was met name geinteresseerd hoe een kleine gemeente als Lopik zich voorbereid en vorm geeft aan de nieuwe verantwoordelijkheden die vanaf 1 januari 2015 een feit zullen zijn. Er was grote eensgezindheid over het feit dat juist een gemeente als Lopik door de korte lijnen goed in staat is om de juiste verbindingen te leggen. Aan de orde kwamen verder het Persoonsgebonden Budget, kwaliteitsbewaking en vertrouwen in plaats van bureaucratische controles. 

Over enkele weken zal de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voorliggen in de Tweede Kamer. Carla Dik was blij met de input en zal deze meenemen in haar bijdrage bij de behandeling van deze wet.

« Terug

Reacties op 'CU Kamerlid Carla Dik – Faber in Lopik'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.