Centrum voor Jeugd en Gezin geopend

OpeningCJGdonderdag 03 februari 2011

Op 1 februari 2011 heeft wethouder De Korte-de With het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan de Rolafweg Noord 7 in Lopik geopend. Zij deed dit samen met gedeputeerde Haak-Griffioen in aanwezigheid van belangstellenden en betrokkenen. Het CJG biedt ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar jeugdgezondheidszorg, algemeen maatschappelijk werk en een aanspreekpunt voor tips, opvoedcursussen en thema-avonden.

Het CJG is er voor kleine en grote vragen over opvoeden en opgroeien. Zoals een kind dat niet wil slapen of luisteren, ruzie tussen broertjes en zusjes, omgaan met een scheiding, geld of huiswerk, lastige pubers of de combinatie werk en opvoeding. Maar ook gezinnen met grotere (of meerdere) problemen waar zij zelf niet meer uitkomen, kunnen zich melden bij het CJG voor advies en praktische hulp. Het CJG is voor ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar. Ook professionals kunnen er met hun vragen terecht. Het CJG is telefonisch te bereiken via 0348 566 535 en via de website www.cjglopik.nl.
Het adres aan de Rolafweg Noord 7 is tijdelijk. Zodra het nieuwe gezondheids-centrum aan het Beatrixplantsoen in Lopik gereed is, verhuist het CJG daar naar toe. Naar verwachting is dit eind 2011.

Op dit moment helpen diverse organisaties en mensen in de gemeente Lopik gezinnen, zoals consultatiebureaus, maatschappelijk werkers, zorgadviesteams op scholen en welzijns- en jongerenwerkers. Zij blijven dat ook in de toekomst doen onder de gezamenlijke vlag van het CJG. Gezinnen en jongeren worden niet doorverwezen van de ene organisatie naar de andere. Binnen het CJG wordt gezorgd dat alle benodigde hulp van de juiste organisaties beschikbaar komt en dat er één aanspreekpunt is voor vragen. In het CJG werken verschillende organisaties samen, waaronder de gemeente Lopik, Vitras/CMD, en GGD Midden-Nederland.

Digitaal Centrum voor Jeugd en gezin
Sinds 1 maart 2010 bestaat in Lopik het Digitale Centrum voor Jeugd en Gezin (DCJG). Op www.cjglopik.nl kunnen inwoners terecht voor informatie en vragen over gezond opgroeien en opvoeden. De website is gevuld met landelijke en lokale informatie. Er is een database van ruim 500 veelgestelde vragen over gezond opgroeien en opvoeden en het is mogelijk om aanvullende vragen te stellen via mail of telefoon. Zwangere vrouwen kunnen bijvoorbeeld ook via de website een nieuwsbrief aanvragen die ´meegroeit´met de zwangerschap. Onderzoek heeft aangetoond dat dankzij deze laagdrempelige toegang tot betrouwbare informatie, mensen makkelijker de stap zetten tot een bezoek aan het fysieke Centrum voor Jeugd en Gezin.


 

 

« Terug

Reacties op 'Centrum voor Jeugd en Gezin geopend'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.